Dyslexie de Baas!

Dyslexie kan heel vervelend zijn. Ook al ben je slim, dan kan het leren van talen je toch veel moeite kosten. Je moet misschien extra hard werken. En dan nog kan het gebeuren dat je onvoldoendes haalt. Geen wonder dat veel jongeren met dyslexie faalangst krijgen of de moed laten zakken en somber worden. Met behulp van deze training kun jij ervoor zorgen dat jij de dyslexie de baas blijft! Natuurlijk gaat dyslexie nooit over, maar je kunt er wel beter mee leren omgaan.

Daarvoor is dit groepstrainingsprogramma Dyslexie de baas ontwikkeld. Het is in de praktijk uitgeprobeerd, en het werkt! Jongeren met dyslexie geloofden na deze training meer in hun eigen kunnen. Ze hadden ook minder klachten. Zo waren ze minder gespannen voor schooltoetsen. Bovendien vonden ze het fijn om te horen dat ze niet de enigen waren met zulke problemen.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor dyslectische jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar met (beginnende) psychische klachten. De training omvat 11 sessies, 1 terugkomsessie en 2 ouderbijeenkomsten. We starten een training bij voldoende belangstelling.

Wat houdt het programma in?

► Je krijgt informatie over dyslexie en de problemen die daarbij kunnen horen.

► Je gaat oefenen met verschillende technieken om spanning te verminderen.

► Je krijgt oefeningen om jezelf aan te leren om positiever te denken.

► Je leert beter voor jezelf op te komen.

► Je krijgt oefeningen om na te denken over je eigen studiegedrag.

► Je krijgt oefeningen om na te denken over je persoonlijke doelen.

► Als je iets wil veranderen aan je studiegedrag krijg je oefeningen om te ontdekken wat voor jou werkt.

► Je krijgt tips van jongeren met dyslexie.

Het werkboek

Voor de training heb je een werkboek nodig dat je zelf dient te bestellen: Dyslexie de baas!, Werkboek voor cursisten (2009), geschreven door Caroline Poleij en Yvonne Stikkelbroek, uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum, ISBN 978 90 313 6012 3. Je kunt het bestellen via www.bsl.nl/dyslexie.

Heb je nog vragen? contactformulier